HVORDAN FÅR MAN FLERE FØLGERE PÅ SOCIALE MEDIER?

Sociale medier er en hurtig, gratis og effektiv måde at promovere din virksomhed på. Hertil er det vigtigt, at have et højt følger tal. Hvis du kun har 10 følgere, er der alligevel ikke nogen, der ser dine opslag, med mindre du benytter Facebook annoncering, LinkedIn annoncering eller Instagram annoncering.

Du skal fokusere på at få kvalitets følgere, der ønsker at vide, hvad du har at sige og har lyst til at købe dine produkter eller tjenester – og den eneste måde at få dem på ved at arbejde for dem og fortjene dem.

Her er 8 tips til at øge mængden af følgere på sociale medier

1. Vær regelmæssig og konsekvent

En del af effektiviteten ved sociale medier er, at du kan holde dit navn og dine opslag synlige for dine følgere. Et opslag her og der, et par gange om uger, vil gå tabt i de millioner andre opslag. Når du har lagt en socialmediestrategi, skal du holde fast i den, så længe den virker.
At være aktiv og til stede på sociale medier tager tid og engagement, det kan være svært at finde tid til, at køre dine sociale medier, dele opslag, kommentarer, interagere mm. På nogle medier er det muligt at planlægge opslag, så de automatisk bliver postet til den tid, du vælger. Der findes også Apps, der tilbyder samme funktion og som kan arbejde med flere medier.

2. Tal til din målgruppe og dit marked

Folk er ikke interesseret i, at vide hvad du havde til morgenmad, medmindre du selvfølgelig er madblogger. Når det kommer til social media marketing, er målet at holde dit marked informeret om emner, der er relaterer til din virksomhed. På den måde sikre du også, at de personer, der følger dig, rent faktisk er interesseret i din virksomhed og hvad du har at sige.

3. Match opslag med det korrekte netværk

Hvad der fungerer på Twitter, fungerer ikke nødvendigvis på Linkedin. Det er Ikke kun forskellige typer meddelelser, du skal sende men det er også forskelligt hvor hyppigt du skal dele. Du kan sende 15 tweets om dagen og ikke genere nogen. Hvor i mod kan 15 opslag på LinkedIn virke ubehageligt. Tag dig tid til at lære og studere de social medie platforme, du bruger og tilpas dine opslag til hver platform. Du kan eventuelt kigge på, hvad dine konkurrenter gør.

4. Find din visuelle stil og hold dig til den

Der er ikke en rigtig eller forkert måde, at redigerer sine billeder, det der er vigtigt, er at man er konsekvent. Hold dig til et eller to filtre. Beslut om du vil holde din side meget lys eller mørk, om du vil arbejde med klare eller støvede farver, skriver du med fed eller reguler tekst, har du mange afsnit skift? Bruger du smileyer? Den slags ting har en stor indvirkning på, hvor gennemført dit sociale medie ser ud. Det kan hurtigt komme til at se rodet og uoverskueligt ud, hvilket skræmmer følgere

væk. Det virker også uprofessionelt og som om du ikke har en klar ide om, hvem du er. 

Brug din hjemmeside eller webshop til at få folk at følge og gør det muligt for de besøgende, at klikke sig ind på dine sociale medier.
Dette omfatter alle sider på dit site. Gør det synligt, hvilke medier du benytter og lav eventuelt en direkte følg knap.

Du kan også vise på dine sociale medier, hvilke andre medier du er på og lav links, så de let kan komme ind på dine andre medier.

Hvis du har et nyhedsbrev, er det også optimalt at promoverer dine sociale medie platforme her. Det gør heller ikke ondt, at promoverer dit nyhedsbrev på dine sociale medier.

6. Følg influencer og dele deres indhold

Bliv up-to-date i din branche og følg med i erhvervslivet. Du bør du vide, hvem der er influent i din branche. Når du har identificeret dem og følger dem, kan du dele deres indhold med dine tilhængere. Mange vil følge tilbage og ligeledes dele dit indhold.

Influencernes følgere bliver også opmærksomme på dig, du øger derved chancen for, at de ser din side samt følger den.

7. Brug Hashtags

Twitter er konge af hashtags, hvilket er nyttigt, da samtalen bevæger sig i lydhastighed. Hashtags hjælper folk med, at finde indhold indenfor de emner, der interesser dem. Et andet medie, hvor hashtags spiller en kæmpe rolle, er Instagram. Brug af hashtags på andre sociale medier kan også være nyttigt, men overdriv det ikke. Husk, at folk ønsker at se rigtigt indhold, ikke en masse af #’s.
Hashtags er vigtigt, hvis du gerne vil have folk, der ikke følger dig, ser dit indhold.

8. Annoncer på Facebook, Instagram og LinkedIn

Med Facebook annoncering kan du nå ud til flere end dem, der i forvejen følger dig. Måske du vækker interesse hos nogle andre i din målgruppe? – Mon ikke du gør. Det samme gør sig gældende med Instagram annoncering og linkedIn annoncering.

Skal vi hjælpe dig med dine sociale medier?

Kontakt os til en uforpligtende snak:

Telefon: 88374788
E-mail: smb@awork.dk

Del denne nyhed:

Brug for gode råd til din markedsføring?

Andre nyheder

Viden
Camilla Piper Rafaelsen

Udnyt annoncering på Black Friday!

Bruger du allerede, eller har du intentioner om at bruge annoncering i forbindelse med Black Friday, er Facebook annoncering og/eller annoncering på Google vejen frem til dine Black Friday tilbud.

Læs mere »
Pressemeddelelse
Ina Hawthorn Jensen

AWORK er Børsen Gazelle 2022 

For andet år i træk er AWORK så privilegeret at modtage en Børsen Gazelle pris, og vi er utroligt stolte, over at vi har opnået titlen som Børsen Gazelle 2022.

Læs mere »