HVORFOR ER DET VIGTIGT FOR JOURNALISTER AT HAVE EN HJEMMESIDE

Hvorfor er det vigtigt for journalister at have en hjemmeside?

Journalister skaber i dag stærke virtuelle udtryk fra deres arbejde. Derfor er det vigtigt for journalister at have deres egen hjemmeside.

jour

Uanset om du er en nyuddannet eller en erfaren journalist på udkig efter nye opgaver eller arbejde, er det vigtigt at have en god og enkelt attraktiv hjemmeside. Så når nye kunder Google dit navn, finder de din hjemmeside med gode informative artikler, videoer og andre ressourcer, samt vil din sociale medie profil dukke op. Her er nogle få råd om, hvordan du kan oprette en enkelt, men informativ hjemmeside, og hvordan du kan vælge det bedste design, der passer til dit arbejde og din personlighed.

Dit websted skal være din online portefølje, og din hjemmeside er kundernes første indtryk af dig. Så du skal vælge et design som repræsenterer dig og din virksomheds værdier. Det betyder ikke, at du skal være den fødte webdesigner, der kan huske de nødvendige koder for at lave en fantastisk hjemmeside. Du kan oprette dit websted fra bunden eller vælge en af de nemme  brugervenlige programudbyder.

Men hvis du ikke har tid til at oprette din egen hjemmeside, skal du i det mindste indsamle ideer om, hvordan du vil have dit websted til at repræsentere dig og dit arbejde. Derefter kan du lave en aftale med et webbureau, som udfører alle dine ønsker om din hjemmeside.

Her er listen over platforme, der er nemme at bruge, når du vil opretter en hjemmeside som journalist.

  1. WordPress – WordPress er almindeligt anvendte udbyder til journalister og andre virksomheder, der vil at oprette deres hjemmeside.

WordPress er tildels gratis og nemt at konfigurere i. Der er tonsvis af designs, plugins, så du kan tilpasse dit websted. Der er masser af online tutorial om hvordan man opretter websted for journalister online.

  1. About. Me – About.me er en anden platform, men dette er ikke ligefrem en onlineportefølje, men en app hvor du kan reklamere for dig selv. Designet er super nemt, du kan forbinde din LinkedIn-profil, X, Facebook samt din blog mm. About.me giver dig fri adgang til analysestatistikker. Det anbefales at du har en kort introduktion om dig selv, så dine potentielle kunde nemt og hurtigst kan læse de nødvendige informationer om dig.
  1. Pressfolios – er en platform, hvor journalister kan lægge deres arbejde op online. Den største del her for digitale journalister er, at du kan styre dine historier ved offentliggørelse. Pressfolios giver digitale journalister en let proces med at organisere deres skriveopgaver og klip. Det er også meget nemt at forbinde dine sociale medier profiler på Pressfolios.

Disse er kun få af mange muligheder, du har, når du vil oprette din egen hjemmeside for dit journalistiske arbejde.

Hvad skal du overveje, når du vil oprette en hjemmeside som journalist.

Det kan kræve meget tid og arbejde, at udarbejde din egen hjemmeside. Der er mange små til store virksomheder, der vælger at ansætte en webdesigner i stedet for at stå for det selv. Det gør at du selv kan fokusere på at drive din forretning.

Sammen med din udvalgte webdesigner vil du blive tilbudt en række designs, som du kan vælge imellem, Når du har valgt dit ønskede hjemmesidedesign, skal der udarbejdes tekster, billeder og nyheder, som bruges til indhold på din nye hjemmeside.

For at skabe et stærkt visuelt udtryk for dit hårde arbejde, skal du huske at enkelhed er nøglen. Et godt design er din måde at kommunikere med dine læsere på, hjælp dine læsere  med at identificere det nyeste indhold og differentiere blogs fra nyhedsrapport.

Når du tænker på design, er der nogle få tips du skal holde øje med.

  1. Vælg enkelhed over komplekse design

At stræbe efter enkelhed er den bedste måde at sikre, at din læser ikke vil gå tabt i din hjemmeside. Enkelhed betyder, at du begrænser dine læsere muligheder, på en måde, så de finder, hvad de søger efter ved et enkelt klik.

  1. Konsistens

Har din hjemmeside  konsistent? Den skal være i overensstemmelse med det valgte tema og farver, der passer bedst til dit arbejde. Hvis du vælger for mange farver til hver side på dit websted, giver det læserne ideen om, at de besøger flere websteder på én gang. Konsistens i tema og farve gør dine læsere mere bekendt med din hjemmeside.

  1. Udtryk dig selv

Hvert design, hver farve og hver side fortæller en historie om dit produkt, dit firma og dig selv. Så vælg et design, der udtrykker dit arbejde, din niche og dig selv.

Skal vi hjælpe dig med en journalist hjemmeside?

Kontakt os til en uforpligtende snak:
Telefon : 88 37 47 88
Email : smb@awork.dk