Vidste du, at nogle browsere kan markere dit websted som usikre? Der er også designelementer, der stikker ud som advarselstegn til den besøgende, at noget ikke er helt rigtigt med din hjemmeside. Undgå almindelige fejl og opret en sikker og troværdig hjemmeside og webshop. Sørg for, at brugerne har tillid til din hjemmeside eller webshop. Det er sikkert meget lettere end du går og tror.

Den 17. oktober 2017 begyndte Googles seneste Chrome-opdatering (version 62) at markere hjemmesider og webshops, der indeholder en formular, hvor man skal oplyse informationer og som ikke har en grundlæggende sikkerhedsfunktion kaldet SSL, som “ikke sikker”. SSL, som står for “Secure Sockets Layer”, er standardteknologien, der sikrer, at alle data, der passerer mellem en webserver og en browser – adgangskoder, kreditkortoplysninger og andre personlige data, forbliver private og beskyttelse mod hackere.
I Chrome er hjemmesider eller webshops, der mangler SSL, nu markeret med advarslen “Ikke sikker” i iøjnefaldende rød, lige indenfor weblinjen.
Google begyndte at markere sider i januar 2017, der bad om følsomme oplysninger, som kreditkort. Opdateringen i oktober udvider advarslen til alle websteder, der har en formular, selv om det kun er et felt, der beder om noget så simpelt som en e-mail-adresse.
Hvad er betydningen for virksomhederne?
Fordi Chrome har 47% af markedsandelen, kan denne ændring sandsynligvis bemærkes af millioner af mennesker, der bruger Chrome. Det vil sige at alle dine besøgende, der benytter Google Crome bliver advaret mod at benytte din side.
Ifølge HubSpot Research informerede 82% af respondenterne i en nylig forbrugerundersøgelse, at de ville forlade et websted, der ikke er sikkert.
4 tips til at skabe tillid til din hjemmeside eller webshop
1. Brug SSL / HTTPS

De største buzzwords i website design kan være SSL og HTTPS. SSL eller Secure sockets-layer er en protokol, der muliggør sikkerkommunikation via internettet. hjemmesider og webshops med SSL har bevist deres legitimationsoplysninger via sikkerhedscertifikat hos et tredjeparts agentur. Det lyder mere kompliceret end det er og er kun en måde at bevise du er, hvem du siger, du er.
HTTPS er den sikre variant af den samme HTTP, som du er vant til at sætte i starten af et domænenavn, når du skriver det ind.
Kombineret SSL og HTTPS viser besøgende, at dit indhold er troværdigt og at ejeren af hjemmesiden er en troværdig og autentisk virksomhed.
2. Høj kvalitet, fejlfrit design
Dit hjemmeside eller webshop design skal ligne en million. Det kan være en lille overdrivelse, men et professionelt design af høj kvalitet er meget mere troværdigt end en hjemmeside eller webshop der er ufærdigt, under opførelse, indeholder stavefejl eller andre fejl.
Et troværdigt design bruger samme typografi, et passende farvetema for indholdet og høj opløsning af billeder og videoer. (Disse kan virke som no-brainers til dig, men der er masser af hjemmesider derude, der ignorerer disse fundamentale ting.)
Video og foto giver også kunden et bedre indblik i din virksomhed og giver dem en større tryghed. Desuden er det vigtigt at være gennemgående i dit tema hele vejen igennem, det vil sige at alle sider på din webshop skal køre samme farvetema, samme typografi og samme opsætning. Dette skaber også tryghed hos den besøgende, da afvigelser kan forvirret kunden og få dit site til at virke usikkert.
3. Anmeldelser eller udtalelser
Intet bygger tillid til en organisation eller et produkt, som oplysninger og udtagelser fra andre brugere eller kunder. Integrer anmeldelser i hele dit design. Vis på forsiden at i har gode anmeldelser på sider som Trustpilot, samt vis kundeudtagelser om produkterne under produktsiden, men i skal ikke stoppe på hjemmesiden eller webshoppen, implementer det også på de sociale medier, hvor folk kan skrive på jeres billeder, dele billeder af jeres produkter med hashtag eller give en direkte anmeldelse.
Folk kan godt lide at have en stor viden om deres indkøb, før de køber og de elsker at høre fra tidligere eller nuværende kunder.
4. Udgiv en privatlivspolitik
Besøgende vil vide, hvem du er, hvad du står for og hvad du gør med de oplysninger, der bliver indsamlet på din hjemmeside eller webshop.
Udgiv en privatlivspolitik, der beskriver, hvilken information du samler på dit websted, hvor disse data er gemt og hvordan du bruger disse oplysninger. At være gennemsigtig omkring, hvilke oplysninger du indsamler og hvorfor, kan etablere et mere troværdigt og tillidsfuldt forhold til kunderne og de besøgende.
Konklusion
Før en besøgende virkelig begynder at engagere sig på din webshop eller hjemmeside, skal de stole på design og indhold. Dette gælder især når det kommer til online butikker og e-handel. Ingen bruger indtaster betalingsoplysninger på en webshop, som de ikke anser for at være troværdige eller sikker.
Tipsene ovenfor kan hjælpe dig med at skabe en mere autentisk og troværdig brugeroplevelse. Ikke kun Sikkerhedscertifikat er vigtigt, der skal være en rød tråd mellem virksomhed og design samt kundeudtagelser og -anmeldelser, for at skabe en følelse af autoritet, troværdighed og pålidelighed for din hjemmeside eller webshop.
Skal vi hjælpe dig med at gøre din webshop eller hjemmeside sikker og troværdig?
Kontakt os til en uforpligtende snak:
Telefon: 88374788
E-mail: smb@awork.dk