GÆSTEINDLÆG FRA DIBS: HVORFOR HAR MIN WEBSHOP BRUG FOR ET SSL CERTIFIKAT?

Privat: Gæsteindlæg fra DIBS: Hvorfor har min webshop brug for et SSL Certifikat?

Derfor bør din webshop have SSL-certifikat

Hvad er et SSL-certifikat?

Den vigtigste del af at drive en webshop er, at kunderne skal føle sig trygge, når de foretager et køb og indtaster deres betalingsoplysninger. Og dette kan let klares ved hjælp af et SSL-certifikat. SSL står for Secure Sockets Layer, men kaldes også TLS (Transport Layer Security) i dag, som er den nyeste version. SSL (eller TLS) er en teknologi, der krypterer de data, der sendes mellem server og klient, hvilket betyder, at den ikke kan overvåges eller manipuleres af en tredjepart.

Webshops håndterer mange følsomme data, og dine kunder forventer, at din webshop er sikker, og at de derved kan være sikre på at oplyse deres personlige og betalingsoplysninger i din e-handel. Ifølge rapporten Dansk E-handel 2107 har 29% af danskerne afbrudt et køb online grundet usikkerhed omkring betingelser, 21% pga. manglende tillid til webshoppen. 

SSL-protokollen beskytter forbrugernes oplysninger igennem følgende handlinger i henhold til Google:

  • Kryptering:  Dataene er krypterede og kan ikke opfanges eller spores på nogen måde
  • Datasikkerhed: Data kan ikke ændres eller manipuleres uden at detekteres
  • Autentificering: Fortæller brugeren, at de er på det rigtige websted

Hvad er forskellen på HTTP og HTTPS?

HTTP er den traditionelle kommunikationsprotokol, der bruges til at sende og udveksle information online. HTTPS protokollen (Hypertext Transfer Protocol Secure) er i dag et mere almindeligt domæne, men mange bruger stadig ikke teknologien. HTTPS krypterer som tidligere nævnt ved hjælp af SSL / TLS-teknologi.

Et websted, der bruger en SSL-protokol, er kendetegnet ved at have et underdomæne, der starter med HTTPS, og markeres i Chrome som værende en sikker side – på billederne nedenfor kan du se forskellen. Bemærk, at en hjemmeside kan bruge HTTP, mens du browser rundt på siden, og hvis du klikker dig videre til fx en log-in side eller andet sted hvor personlige oplysninger skal indtastes, ændrer domænet sig til HTTPS.

Forbedrer HTTPS min placering på Google?

Ja, Google prioriterer sikre hjemmesider, og ifølge Google rangerer de websteder, der bruger HTTPS højere end dem, der ikke gør det. HTTPS vil sandsynligvis være et must for alle hjemmesider i den nærmeste fremtid – selv dem, der ikke håndterer personlige data. Alle sider, der stadig bruger kun HTTP, vil blive straffet i Chrome ved at blive mærket som “Ikke sikre” – hvilket helt sikkert kan resultere i, at de besøgende forlader hjemmesiden. Så hvis du tænker på at starte en webshop, er en TLS / SSL-forbindelse noget, der burde sættes højt på din prioriteringsliste. Og hvis du allerede har et webshop, der endnu ikke har flyttet domænet over til HTTPS, kan det være ved at være tid – uanset om du håndterer følsomme data eller ej.

Hvordan får du fat i et TLS/SSL-certifikat?

Når du flytter din webshop fra HTTP til et HTTPS-domæne, er det vigtigt at finde ud af, hvilket certifikat du skal have – for at få hjælp til dette kan du tale med en IT-ansvarlig eller det webhost, din hjemmesiden ligger på. Mange CMS-systemer som WordPress for eksempel plugins, der hjælper dig med at installere protokollen. Når SSL-protokollen er installeret, skal du vælge hvilke sider der skal have SSL-forbindelse – i dag anbefales det, at alle sider er sikre.

Huske-tips:

  • Omdirigér dine links til det nye domæne
  • En migration til HTTPS vurderes af Google som en hjemmeside-flytning, og kan derfor påvirke din statistik for trafik. Det er dog kun en midlertidig udfordring og intet du skal bekymre dig om. Når du har en sikker hjemmeside, vil du øge din placering på Google, og du og dine besøgende kan være sikre på at deres oplysninger bliver håndteret sikkert i din webshop. 
  • Hold øje med, hvornår certifikatet udløber, så du ved, hvornår du skal forny. Hvis certifikatet udløber, risikerer du at dine besøgende bliver mødt af dette vindue (og det gør intet godt for din konvertering):

Vil du have en sikker hjemmeside eller webshop?

Kontakt os til en uforpligtende snak:

Telefon: 88 37 47 88
E-mail: smb@awork.dk

Del denne nyhed:

Brug for gode råd til din markedsføring?

Andre nyheder

Viden
Camilla Piper Rafaelsen

Udnyt annoncering på Black Friday!

Bruger du allerede, eller har du intentioner om at bruge annoncering i forbindelse med Black Friday, er Facebook annoncering og/eller annoncering på Google vejen frem til dine Black Friday tilbud.

Læs mere »
Pressemeddelelse
Ina Hawthorn Jensen

AWORK er Børsen Gazelle 2022 

For andet år i træk er AWORK så privilegeret at modtage en Børsen Gazelle pris, og vi er utroligt stolte, over at vi har opnået titlen som Børsen Gazelle 2022.

Læs mere »