Hvorfor skal du have et SSL certifikat?  

Derfor har din hjemmeside og webshop brug for et SSL Certifikat?

Hvorfor skal du have et SSL certifikat?

SSL står for Secure Sockets Layer og er en krypteringsprotokol, der er med til at sikre, at kun afsender og modtager kan læse de data eller informationer, der sendes imellem parterne. Et SSL certifikatet benyttes til både hjemmesider, webshops og mails.

Det er vigtigt at have et SSL certifikat, da det krypterer (beskytter) navne, adresser, adgangskoder, brugernavne, kreditkortnumre og meget mere. På den måde kan hackere og andre på internettet ikke læse den pågældende data. SSL certifikatet beskytter altså du og dine besøgendes oplysninger, så oplysningerne ikke misbruges.

Hvordan ser jeg om siden er sikker?

Det er faktisk muligt at se, hvorvidt en hjemmeside/webshop er SSL certificeret. En hjemmeside/webshop er sikker, hvis der står HTTPS samt er et hængelås ikon i adressefeltet. S’et står for sikkerhed, og hvis en hjemmeside/webshop kun har HTTP stående i URL’en, er sitet altså ikke sikkert.

Google anbefaler

Mange tror ikke, at et SSL certifikat gør den store forskel for deres virksomhed. Dog anbefaler Google, at alle virksomheder, uanset branche, får et SSL certifikat til deres hjemmeside eller webshop.

I 2014 meldte Google for første gang ud, at et SSL certifikat ville have en stor betydning for algoritmen, der bestemmer siders placering i søgeresultaterne. I 2018 kom Google igen med en opdatering, som medførte at brugere får en advarsel, hvis de tilgår en hjemmeside eller webshop, som ikke er SSL sikret. Kommer denne advarsel frem på din side, vil din virksomhed altså virke mindre troværdig, hvilket kan resultere i, at du mister potentielle kunder.

Konsekvensen af ikke at have et SSL certifikat er derfor ikke kun, at du mindsker sikkerheden blandt dig og dine besøgende, men også at du risikerer ikke at ranke i Googles søgeresultater. Det skyldes, at Google “straffer” de hjemmesider og webshops der ikke har et SSL certifikat, hvilket er fordi, at Google netop ønsker at deres brugere får den bedste og mest sikre oplevelse.

For at opsummere fordelene ved et SSL certifikat:

  • Du undgår “ikke-sikker” advarsel
  • Du booster din Google placering
  • Du øger de besøgende på din hjemmeside/webshop
  • Du skaber tillid blandt dine brugere
  • Du får mulighed for handel via Google shopping
  • Du får et “sikkerhedsstempel” i form af hængelås og HTTPS

Er din hjemmeside sikret?

Hos AWORK hjælper vi dig med at finde det bedst mulige SSL certifikat, som passer til netop dine behov. Vi opsætter også certifikatet for dig, og vi guider fra a-z, så du ikke skal stå alene med det hele. Kontakt os på 88 37 47 88, og lad os tage en snak, hvis du er interesseret i et SSL certifikat.

Del denne nyhed:

Brug for gode råd til din markedsføring?

Andre nyheder

Viden
Camilla Piper Rafaelsen

Udnyt annoncering på Black Friday!

Bruger du allerede, eller har du intentioner om at bruge annoncering i forbindelse med Black Friday, er Facebook annoncering og/eller annoncering på Google vejen frem til dine Black Friday tilbud.

Læs mere »
Pressemeddelelse
Ina Hawthorn Jensen

AWORK er Børsen Gazelle 2022 

For andet år i træk er AWORK så privilegeret at modtage en Børsen Gazelle pris, og vi er utroligt stolte, over at vi har opnået titlen som Børsen Gazelle 2022.

Læs mere »