HVAD ER ET CMS SYSTEM?

CMS står for Content Management System og bruges til at organisere og lette samarbejdet når der skal oprettes dokumenter eller anden information. CMS er et stykke software der bruges til grupper og/eller enkeltpersoner som gerne vil arbejde med og håndtere al deres elektroniske indhold som billeder, filer og dokumenter selv.

CMS kan også bruges når en virksomhed skal opbevare eller uddelegere sine dokumenter som manualer, salsguides, opgørelser m.m. Content Management Systemer er et underbegreb af begrebet Information Management som er betegnelsen for behandling af information på en sådan måde, at denne kommer ud til den rigtige bruger, på det rigtige tidspunkt og med den bedst mulige kvalitet og sikkerhed.

Content Mangement Systemer er software der er udviklet til at håndtere hjemmesiderwebshops, apps og hvad der end ellers måtte være på dem. Håndteringen og lagringen sker på en server hvor systemets hjemmesider bliver udgivet på internettet eller på en intranetside. Det består af en række komponenter der holder styr på fordelingen af roller til brugerne, rettigheder, indholdskabeloner, osv. som kan tilpasses efter virksomhedens behov.

Med et Content Management System har du mulighed for at udvikle det som et standard system eller som et specialsystem der kan udvikles til virksomhedens konkrete behov. Desuden behøver man normalt ikke at have erfaring inde for programmering – i nogle tilfælde er det dog en fordel at kunne lidt HTML, men det er absolut ikke et krav.

Det gode ved sådanne systemer

Der er mange fordele ved at benytte sig af et Content Management System. Eksempelvis er vedligeholdelsen uafhængig af enkeltpersoner/grupper hvilket betyder, at den der sidder med viden omkring indholdet (loginoplysninger) kan redigere hvor som helst og når som helst.

Med et Content Management System behøver man ikke at have stor erfaring inden for HTML eller programmering, men blot erfaring med tekstbehandling. CMS gør det muligt at placere indhold utrolig nemt. De forskellige bruger til hjemmesiden tildeles roller således, at det ikke er muligt at ændre indholdet på hjemmesiden med mindre man har tilladelse til det.

Indholdet i et Content Management System er ikke bygget på design, så selvom det er flere forskellige tekstforfattere bliver al tekst udgivet i samme design på hjemmesiden. Ud over dette bliver der ikke, som man kender det, oprettet menuer automatisk baseret på indholdet på siden, så på den måde undgår man links der vil lede brugeren hen til ikke-eksisterende sider.

Endnu en fordel ved Content Management Systemer er, at man i langt de fleste CMS kan redigere indholdet fra et vilkårligt sted ved hjælp af en almindelig webbrowser, som f.eks. Internet Explorer, Mozilla, Firefox og Opera, uden at skulle anvende et specieltdesignet program til at udforme siderne i, og uden at skulle kopiere de færdige sider via FTP til serveren.

Da Content Management Systemer lagrer indholdet af din hjemmeside centralt betyder det, at indholdet kan bruges gentagende gange på samme hjemmeside og kan formateres til andre enheder som f.eks. mobiltelefoner, tablets osv.

Vi tilbyder fuld kontrol af din løsning med et brugervenligt CMS

Du har selv fuld kontrol over din hjemmeside så du behøver ikke kontakte Awork for hver lille detalje eller ændring, du kan selv bestemme hvordan du vil administrere din hjemmeside eller webshop. Kom i gang i dag.


Vi benytter det anerkendte CMS-system WordPress som gør det nemmere for dig at styre din hjemmeside.

Læs mere om WordPress


Skal vi lave en flot og professionel hjemmeside/webshop til jer?

Kontakt os for en uforpligtende snak:

Telefon: 88374788

E-mail: smb@awork.dk

Del denne nyhed:

Brug for gode råd til din markedsføring?

Andre nyheder

Viden
Camilla Piper Rafaelsen

Udnyt annoncering på Black Friday!

Bruger du allerede, eller har du intentioner om at bruge annoncering i forbindelse med Black Friday, er Facebook annoncering og/eller annoncering på Google vejen frem til dine Black Friday tilbud.

Læs mere »
Pressemeddelelse
Ina Hawthorn Jensen

AWORK er Børsen Gazelle 2022 

For andet år i træk er AWORK så privilegeret at modtage en Børsen Gazelle pris, og vi er utroligt stolte, over at vi har opnået titlen som Børsen Gazelle 2022.

Læs mere »