10 grunde til du skal bruge videoer i din markedsføring

Videomarketing
Videomarketing

10 grunde til du skal bruge videoer i din markedsføring

Video-markedsføring har i mange år været brugt på TV-skærmen. Men igennem tiden er video også blevet populært på de sociale medier og internettet generelt, når virksomheder skal markedsføre sig selv. Hvis du mangler nogle grunde til at overbevise din chef, dit team eller blot dig selv om at gøre brug af video-markedsføring, så har vi samlet en række grunde nedenfor:

#1 Video skaber mere blikfang og opmærksomhed

Video-markedsføring er er en optimal måde at markedsføre sin virksomhed, sine budskaber eller andet på. Når vi som forbruger scroller nedover news feedet på Facebook, Instagram eller LinkedIn, er det oftest videoerne, der fanger vores opmærksomhed. Vi bliver opmærksomme på en video, fordi det video-opslag, vi scroller forbi, har bevægelser og en visuel udformning, som vi som mennesker drages af. Video-markedsføring er derfor en god ide at benytte som en del af din markedsføring bl.a. på de sociale medier.

#2 Videoer taler til dig på en anden måde, end tekst gør

90 % af de oplysninger, som vores hjerner modtager, er visuelle, og faktisk behandles disse oplysninger mere end 60.000 gange hurtigere, end hvis du læser en tekst. Derudover drages folk af bevægelse. Derfor vil videomateriale, med billeder der bevæger sig, være optimalt for din virksomhed – særligt fordi du som menneske husker 80 %, af hvad du ser, hvorimod du kun husker 20 %, af hvad du læser.

#3 Med en video øger du forståelse af din virksomhed

I alle brancher bruges der samlevejledninger, forklaringer, præsentationer, tegninger eller andet til at visualisere din virksomheds produkt eller ydelse. Mange af disse foregår enten på skrift eller via stillestående grafik og billeder, som i nogle tilfælde kan være svært at tyde. Med en video, hvor elementerne bevæger sig, eller hvor et produkt vises frem i levende billeder, kan du bidrage til at øge forståelse for enten din virksomhed eller din virksomheds produkt eller ydelse overfor modtageren. En video kan derfor være effektiv, når du skal præsentere et budskab, produkt eller andet for dine kunder, samarbejdspartnere eller medarbejdere.

#4 Du sparer tid på at viderebringe information gennem video

Når du skal forklare dit produkt eller din ydelse til en potentiel kunde eller samarbejdspartner, gøres der som regel meget ud af at skrive en forklarende og fængende tekst, som læses for at blive klogere på produktet. Men ofte tager det lang tid at læse denne tekst, og man kan risikere at miste læseren undervejs. En løsning på denne udfordring kan være en videopræsentation af enten produktet eller virksomheden i sin helhed. Ofte tager en præsentationsvideo mellem 30 sekunder til 1 minut, og her kan du få alt med, du ønsker, kunden skal vide. Derudover ved vi fra tidligere, at det visuelle sætter sig bedre fast i vores hukommelse, end tekst gør. Derfor sparer du enormt meget tid for læseren/modtageren ved at præsentere dem for en video fremfor en tekst.

#5 Video er et sprog, som alle “taler”

Video er en velkendt udtryksform, som alle rundt omkring i verden er bekendt med. Det skyldes, at vi kender videoen både fra de arbejdsrelaterede situationer, såvel som de private situation. Det er et “sprog”, som alle er bekendt med, fordi vi alle dagligt bliver præsenteret for videoer i større eller mindre grad. Selvom vi ikke forstår det sprog, der tales i en given video, forstår vi stadig essensen af videoens budskab, fordi vi bliver præsenteret for en række billeder, som fortæller os, hvad videoen drejer sig om. Du kan derfor sikre din virksomheds fortælling og budskab med en video, fordi modtageren overordnet set vil forstå budskabet med det samme.

#6 Google ranker videoer højt

Efter at Google er blevet ejet af Youtube, er der 53 gange større sandsynlighed for, at en hjemmeside, hvor der er implementeret videoer på, ranker højere i Googles søgeresultater. Helt konkret betyder det, at Google vurderer din hjemmeside som værende relevant og mere troværdig, når du bruger videoer. For at optimere din hjemmesides placering endnu mere, er det vigtigt, at du gør noget SEO-mæssigt ud af overskrifter og beskrivelser til din video. Videomarketing kan altså gavne din virksomhed i Google øjne.

#7 Video giver liv til kundeudsagn

På mange hjemmesider, webshops eller sociale medier ser vi, at der florerer udtalelser eller anmeldelser fra kunder, der fortæller, hvorfor de er glade for den ydelse, som en virksomhed har givet dem. Disse vises, fordi virksomheden fremstår mere troværdig, når der kommer nogle positive tilkendegivelser og ord fra en kunde omkring virksomhedens arbejde. Men hvis en kundeudtalelse på skrift virker troværdig, hvordan virker en videoudtalelse så? Ligeså snart du får rigtige personer præsenteret for dig i en video, som fortæller, hvorfor lige nøjagtige de er glade for en service, så kommer der liv og troværdighed ind, som skaber positiv opmærksomhed.

Video-markedsføring hjælper altså din virksomhed med at bidrage til en mindeværdig samt personlig oplevelse for dine kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere, og lige netop derfor kan det være en fordel for din virksomhed og dit brand at gøre brug af videomarketing.

Lad os hjælpe dig!

Bestil videooptagelse hos os, og få det bedste resultat med professionel videoproduktion. Vi hjælper med præsentationsvideoer, annoncevideoer, stemningsvideoer og drone videoer, så du skaber liv og stemning og hermed bedre salgsgrundlag på din webshop og hjemmeside.

Del denne nyhed:

Brug for gode råd til din markedsføring?

Andre nyheder

Viden
Camilla Piper Rafaelsen

Udnyt annoncering på Black Friday!

Bruger du allerede, eller har du intentioner om at bruge annoncering i forbindelse med Black Friday, er Facebook annoncering og/eller annoncering på Google vejen frem til dine Black Friday tilbud.

Læs mere »
Pressemeddelelse
Ina Hawthorn Jensen

AWORK er Børsen Gazelle 2022 

For andet år i træk er AWORK så privilegeret at modtage en Børsen Gazelle pris, og vi er utroligt stolte, over at vi har opnået titlen som Børsen Gazelle 2022.

Læs mere »